Eplebrød
Nå bugner det av epler i trær og i butikken! Lag noe godt av eplene til kveldsmat, eller til å putte i fryseren til dere får gjester.
Dette brødet er vel strengt tatt en kake, men det bakes brødform og det smaker nydelig med en kopp te.
Nok til to brødformer:
- 4 egg
- 1/2 liter fløte
- 1/2 liter melk
- 100 gram smeltet smør
- 10 dl hvetemel
- 3 dl sukker
- 3 ts bakepulver
- 10 store epler
- Litt sukker og kanel til pynt.
Bland sammen melk, fløte og smeltet smør i en bakebolle, visp eggene og ha dem i bollen. Ha i mel, bakepulver og sukker og rør til du har en slett røre. Ha bakepapir i to former og hell røren i formene. Skrell 8 epler og skjær dem i tynne båter, putt båtene tett i tett i røren. Skjær de siste to eplene i tynne ringer med skallet på og legg dem på toppen av røren.
Stek brødene i ovnen på 150 grader i ca 1 time. Server sammen med cremefraiche, vaniljeis eller pisket krem
Brødet kan fryses helt eller i skiver.