Eplebrød

Nå bugner det av epler i trær og i butikken! Lag noe godt av eplene til kveldsmat, eller til å putte i fryseren til dere får gjester.

Dette brødet er vel strengt tatt en kake, men det bakes brødform og det smaker nydelig med en kopp te.

Nok til to brødformer:

  • 4 egg
  • 1/2 liter fløte
  • 1/2 liter melk
  • 100 gram smeltet smør
  • 10 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 10 store epler
  • Litt sukker og kanel til pynt.

Bland sammen melk, fløte og smeltet smør i en bakebolle, visp eggene og ha dem i bollen. Ha i mel, bakepulver og sukker og rør til du har en slett røre. Ha bakepapir i to former og hell røren i formene. Skrell 8 epler og skjær dem i tynne båter, putt båtene tett i tett i røren. Skjær de siste to eplene i tynne ringer med skallet på og legg dem på toppen av røren.

Stek brødene i ovnen på 150 grader i ca 1 time. Server sammen med cremefraiche, vaniljeis eller pisket krem

Brødet kan fryses helt eller i skiver.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt