Minimarengs med is og bær

På lørdag laget vi indrefilet med fritter og bernaise, og når man lager bernaise får man eggehviter til overs. Nesten alltid når vi har eggehviter til overs lager vi marengs, for det elsker barna. I går laget vi en deilig dessert med minimarengs, is og bær, oppskrift får du her:

Ingredienser:

  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 1 ts maizena
  • 1 ts hvitvinseddik

Sett ovnen på 150 grader

Visp eggehvitene på lav hastighet i en helt ren, tørr bolle. Visp litt raskere etter hvert, når eggehvitene danner hvite myke topper har du i sukkeret litt etter litt, og så maizena og eddik. Blandingen skal bli glatt og blank.

Ha massen i en sprøytepose og klem ut små pletter. Sett marengsene inn i ovnen og skru umiddelbart varmen ned til 100 grader. Stek i 1 time, skru av varmen, og om du har tid lar du marengsen stå i ovnene og tørke over natten.

Server med vaniljeis og bringebær. En annen variant er med sjokoladeis og bjørnebær. Krem er også godt til.

 

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt