Gresk focaccia
Jeg elsker focaccia, det er det aller beste brødet jeg vet. Jeg laget denne varianten til søndagsmiddag i dag, og det ble så godt. Jeg serverte brødet med lasagne og salat, og masse smør på brødet!
- 1 pakke tørrgjær
- 3 dl lunkent vann (jeg bruker vann fra springen)
- 1/2 dl olivenolje
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- En rødløk
- Et glass sorte oliven uten sten
- Olivenolje og flaksalt til å strø over før steking.
Ha gjæren i en bolle og ha på salt, honning og olje (NB oljen må ha romtemperatur). Hell på vannet, rør sammen og ha så i melet. Rør sammen til en smidig deig. La deigen heve under håndkle i ca 40 minutter. Smør en form (jeg brukte en 22 diameter kakeform med bakepapir) og hell deigen i formen. La den etterheve i 30 minutter. Stikk oliven ned i deigen og lag også små hull med fingrene dine. Ringle over litt olivenolje, strø på flaksalt og legg på rødløk i tynne skiver.
Stek ved 220 grader i ca 10 - 15 minutter til brødet er gyldent.