Pavlova

I helgen har den yngste sønnen vår hatt 3 års dag, og vi har hatt store og små gjester på bursdagslunsj. Når vi har slike store selskaper lager jeg alltid Pavlova, både fordi det er så lettvint og fordi nesten alle liker denne kaken.

Ingredienser:

  • 4 eggehviter (romtempererte)
  • 1/2 ts salt
  • 250 gram sukker
  • 2 ts maizena eller potetmel
  • 1 ts hvitvinseddik

Visp eggehvitene stive i en helt ren bakebolle. Det er veldig viktig at det ikke kommer noe plomme i hviten. Rør inn sukkeret når hvitene begynner å bli stive og ha forsiktig i salt, maizena og hvitvineddik tilslutt. Blandingen skal være fast og glatt.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bre bakepapir ut på en ildfast form og legg eggehviteblandingen i en sirkel eller et kvadrat på formen. Skru ned varmen til 140 grader og stek på nederste rille i 1 time. Følg med så marengsen ikke blir brun.

Avkjøl og pynt med krem og bær!

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt