Løveboller
Disse kanelmuffinsene er så gode, prøv dem så snart du kan!
Ingredienser:
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 6 dl melk
- 220 gram sukker
- Ca 1 kg hvetemel
- 100 gram smør
Fyll:
- 200 gram smør
- 3 dl brunt sukker
- 5 ss kanel
- 1 dl lønnesirup
Ha gjæren i en bolle, varm opp melken til 37 grader og bland melken med gjæren. Rør inn alt det tørre, men ikke ta i alt hvetemelet med en gang, elt hele tiden, og ikke ta i mer mel når du har en smidig deig. Kan hende du ikke bruker alt melet, eller at du trenger litt mer mel, prøv deg frem.
Sett deigen lunt å la den heve i 1 time.
Rør sammen mykt smør, sukker, kanel og sirup.
Kjevle deigen til en lang remse og pensle med fyllet. Rull sammen til en pølse og skjær 12 boller. Ha hver bolle i en stor muffinsform av stiv papp, og etterhev mens du varmer ovnen til 200 grader. Stek i ca 20 minutter og avkjøl på rist (fortsatt i muffinsformene)