Løveboller

Disse kanelmuffinsene er så gode, prøv dem så snart du kan!

Ingredienser:

  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 6 dl melk
  • 220 gram sukker
  • Ca 1 kg hvetemel
  • 100 gram smør

Fyll:

  • 200 gram smør
  • 3 dl brunt sukker
  • 5 ss kanel
  • 1 dl lønnesirup

Ha gjæren i en bolle, varm opp melken til 37 grader og bland melken med gjæren. Rør inn alt det tørre, men ikke ta i alt hvetemelet med en gang, elt hele tiden, og ikke ta i mer mel når du har en smidig deig. Kan hende du ikke bruker alt melet, eller at du trenger litt mer mel, prøv deg frem.

Sett deigen lunt å la den heve i 1 time.

Rør sammen mykt smør, sukker, kanel og sirup.

Kjevle deigen til en lang remse og pensle med fyllet. Rull sammen til en pølse og skjær 12 boller. Ha hver bolle i en stor muffinsform av stiv papp, og etterhev mens du varmer ovnen til 200 grader. Stek i ca 20 minutter og avkjøl på rist (fortsatt i muffinsformene)

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt