Sitronterte

Jeg er ikke så veldig glad i kaker, men sitronterte det elsker jeg! Denne terten har jeg laget i mange år, og den er ofte på bordet vårt når vi har selskap.

Ingredienser:

Tertebunn:

  • 175 gram hvetemel
  • 40 gram melis
  • 75 gram usaltet smør
  • 1 eggeplomme (ikke kast eggehviten)
  • 1 ss vann

Sitronfyll:

  • 3 - 4 sitroner, helst økologiske
  • 6 egg
  • 175 gram sukker
  • 2 dl kremfløte

Ha alle ingrediensene til deigen i en Food prosessor og kjør til deigen samler seg. Kna litt ekstra på bakebordet, så skal deigen hvile i 30 minutter. Kjevle deigen så tynt som mulig, bruk litt mel, smør en kakeform med smør og legg deigen i formen. Dra den litt oppover på kantene. Prikk bunnen og pensle med litt lettpisket eggehvite (fra egget du brukte i deigen)

Stek tertebunnen i 20 minutter midt i ovnen på 200 grader. Ta ut tertebunnen og skru ovnen ned til 180 grader.

Riv skallet av sitronene og press ut saften. Bland skall og saft med egg, sukker og fløte og pisk det hele luftig. Hell røren i terteformen.

Stek terten i 30 minutter, den skal kjennes litt "skjelven" når du tar den ut av ovnen. La terten først kjøle seg av på benken og dekk etterpå til formen med aluminiumsfolie. Avkjøl terten i kjøleskap, minimum 2 timer. Sikt over melis og server!




©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt