Nybakte horn
Disse hornene er raske å bake og smaker utrolig godt. Horn til overs kan du putte i fryseren og ta opp en annen dag du vil kose deg.
Ingredienser:
- 200 gram smør
- 800 gram hvetemel (jeg bruker Kvelde eller Holli)
- 1 pakke tørrgjær
- 2 dl melk
- 2 dl vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 egg + 1 egg til pensling.
Bland sammen mel, salt og sukker. Smuldre smøret i melet. Ha 2 dl melk i et desiliter mål og fyll på med 2 dl varmt vann, da blir blandingen lunken. Bland gjæren i den lunkne vesken og pisk inn 2 egg. Bland sammen alt, og la deigen heve i ca 1 time.
Del deigen i to
Kjevle hver halvdel i en runding og del denne rundingen i 8 trekanter.
Start ytterst på hver trekant og rull sammen slik at spissen kommer øverst. La hornene etterheve under klede i 20 minutter. Pensle med et vispet egg før steking
Stek i 10 - 15 minutter på 225 grader, kommer litt an på ovnen din, sjekk hornene etter 10 minutter, er de for lyse steker du dem litt til.