Verdens beste og enkleste rundstykker
Hver mandag etter at de store barna har vært på trening har vi rundstykkekvelds, da lager vi kakao, setter frem litt godt pålegg og baker rundstykker, dette er en veldig koselig start på en ofte hektisk uke. Vi inviterer også vennepar på kveldsmat iblant, og da blir terskelen for å invitere lavere enn om man skal stor middag.
Rundstykkene baker jeg som regel samme dag som vi skal spise dem, men du kan også bake dem i forveien og legge dem i fryseren. Denne oppskriften har jeg lånt fra kokeboken "Skafferiets kokebok" disse rundstykkene er veldig enkle og raske å lage, og de smaker kjempegodt!
Ingredienser:
- 5 dl lunkent vann
- 1 dl melk
- 1 pose tørrgjær
- 2 ts salt
- 1 ss honning
- 12 dl hvetemel (jeg bruker melet fra Kvelde)
Bland melk og vann til 37 grader. Ha gjær, salt og honning i en stor bolle og tilsett melkeblandingen. Ha i melet og rør det raskt sammen til en løs deig. Dekk med klede og hev i ca 1 1/2 time.
Ha litt mel på benken, hell forsiktig ut deigen og strø litt mel oppå. Platt ut deigen med hånden og skjær 6 - 7 remser med en kniv og deretter deler du hver remse i 2 - 3 deler slik at du får mange rundstykker. Legg forsiktig bitene på en bakepapirkledd plate, etterhev i ca 30 minutter og stek på 250 grader i 10 - 12 minutter. Følg med slik at de ikke blir for brune!
Forslag til tilbehør
Godt smør
Hvitost
Dijonsennep
Purre kuttet i strimler
Gode skinker
Syltetøy
Kalde hardkokte egg
Kakao
Te