Laks med søtpoteter og jordskokkpure
Dette er en deilig koserett som barna mine elsker, rask å lage er den også.
Ingredienser 5 personer:
- 1 stor salmalaks
- Forskjellige urter, jeg brukte frisk persille og basilikum
- Salt og pepper
- 2 store søtpoteter
- 5 vanlige poteter
- 1/2 pose ristede saltede solskikkefrø
- Litt rapsolje
- 1/2 kg jordskokker
- 2 ss cremefraiche
Start med jordskokkene, skrell dem, del dem i to, og ha dem i en gryte lettsaltet vann. Når jordskokkene er møre har du dem over i en blender sammen med litt av kokevannet og kjører til en glatt pure. Smak til med cremefraiche, salt og pepper og varm forsiktig opp pureen igjen ved servering.
Skrell og del poteter og søtpoteter i lange staver, ha dem i en ildfast form sammen med litt olje. Stek dem i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter.
Del laksen i serveringsstykker og ha legg den i en ildfast form, du trenger ikke å smøre formen. Ha på salt og pepper og stek sammen med potetene de siste 12 minuttene.
Når alt er ferdig varmer du opp jordskokkpureen, serverer potetene sammen med de salte solsikkefrøene og serverer laksen med de friske urtene.