Ovnsbakt laks med grønnsaker

Grillet laks i folie er verdens letteste middag! Dette er en super måte å bruke opp grønnsaker du har i kjøleskapet, og du kan bruke det aller meste. Du kan lage laksepakken på grillen eller ha den i ovnen utenom grillsesongen.

Ingredienser:

  • Laksefilet (så mange som dere spiser)
  • Grønnsaker i tynne strimler; i dag hadde jeg gulrot, paprika, løk og asparges. Du kan også bruke ferdigkuttede wokgrønnsaker fra pose om du har dårlig tid.
  • Urter
  • Nypoteter eller amadinepoteter
  • Smør
  • Salt
  • Pepper

Sett nypotetene på kok, de trenger ca 15 minutter.

Legg to flak aluminuimsfolie oppå hverandre og en god smørklatt på hver folie. Legg fisken på folien og så grønnsaker og evt urter. Kvern pepper og ha på litt salt, legg en smørklatt på toppen av fisken, og pakk foliepakken godt sammen.

Hvis du skal ha laksen på grillen bruker den ca 10 minutter, i ovnen bruker den ca 15 minutter på 200 grader, det kommer litt an på tykkelsen på laksefileten. Laksepakken kan også forberedes i forkant og bare settes inn i ovnen når man kommer hjem fra jobb. Servers sammen med kokte poteter

Deilig og sunn middag på ca 20 minutter.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt