Ovnsbakt ørret /røye eller vill laks med tilbehør

Dette er så godt! Må bare prøve. Denne oppskriften er med ørret, men du kan også lage den med røye eller vill laks

  • Ørret (se ann størrelsen på fisken, og hvor glad de som skal spise den er i fisk, vi kjøpte en liten ørret til hver)
  • Nypoteter
  • Gulrot
  • 1 beger lettrømme
  • 1 sitron
  • Salt og pepper
  • 1 ts sukker
  • Urter (jeg brukte kruspersille, bladpersille, dill, gressløk og oregano)
  • Litt rapsolje eller smør

Sett poteter og gulrot på kok. Vask fisken og tørk den godt.

Fyll fisken med hakket bladpersille, dill, sitron i skiver (spar en liten sitronbåt til rømmen) og salt og pepper.

Sett formen inn i ovnen på 180 grader i 10 - 15 min (kommer ann på størrelsen på fisken) hvis du er usikker skraper du litt i skinnet. Fisken skal være fast og rosa i kjøttet.

Hakk gressløk, bladpersille og oregano fint og bland det inn i rømmen sammen med saften av en sitronbåt, salt, pepper og 1 ts sukker.

Deilig og sunn middag på under 30 minutter!

Hvis du får rester igjen av fisken kan du rense fisken og putte den i en boks med lokk i fryseren. Oppskrift på fiskekaker laget av fiskerester ligger også her på bloggen.

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt