Sukkerfrie blåbærpannekaker
Dette er noe av det beste jeg vet til frokost, sukkerfritt er det også dersom du klarer å la være å ha sirup på pannekakene etter steking (jeg klarer ikke å la være, pannekaker med sirup er noe av det beste jeg vet)
Ingredienser:
- 3 egg
- 115 g mel
- 1 stor ts bakepulver
- 1 1/2 dl melk
- En klype salt
- 1/2 pose frosne blåbær
- Smør til steking
- Evt lønnesirup til servering og litt melis til pynt
Del eggene og ha eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen. Bland mel, bakepulver, melk, og salt sammen med eggeplommene. Pisk eggehvitene til de er stive og vend hvitene forsiktig inn i røren.
Smelt litt smør i en panne, hell på en øse med røre og noen blåbær på røren. Stek pannekakene til de er gyldne på begge sider, men bare ha blåbær på den første siden du har opp i pannen.
Legg pannekakene på et fat mens du steker de andre.
Server med lønnesirup dersom du ønsker det og strø evt litt melis på toppen av pannekakene.
Deilig frokost!