Ovnsbakt egg med røkelaks og spinat

Åååå dette er så godt! På lørdag denne helgen hadde jeg og den nest minste sønnen min en så utrolig koselig rolig frokost bare oss, gull verdt sånne små stunder.

Til frokost laget jeg noe av det beste jeg vet, ovnsbakt egg! Du trenger en liten flat ildfast form til hvert egg, muffinsform går også til nød, men det beste er om du har en lavere og litt større form

Ingredienser nok til en form (så ganger du bare opp med så mange du trenger)

  • 1 håndfull babyspinat
  • 1 skive røkelaks
  • 1 egg
  • 4 ss kremfløte
  • Pepper
  • Mykt smør til å smøre formen

Sett ovnen på 200 grader. Smør formen(e) med smør. Vask og tørk spinaten og legg den i formen sammen med røkelaksen. Ha over 3 ss fløte. Knekk et egg over formen og ha på den siste spiseskjeen med fløte + litt nykvernet pepper.

Bak i ovnen i 10 til 15 minutter til hviten er fast, men eggeplommen fortsatt er litt myk og rennende.

 

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt