Hjemmelaget muslie
Min venninne Stine har lært meg å lage muslie, og etter at jeg begynte å lage det selv kommer jeg nok aldri til å kjøpe muslie i butikken igjen. Dette er kanskje ikke verdens sunneste muslie, men den er nok verdens beste.
Ingredienser:
- 1 pose havregryn (1 kg)
- 250 gram solsikkefrø
- 250 gram linfrø
- 250 gram sesamfrø
- 200 gram kokosmasse
- 100 gram hasselnøtter
- 2 dl rapsolje
- 1 beger lys sirup
Ta frem en stor stekeplate og dekk den med bakepapir. Ha havregryn, solsikkefrø, linfrø og sesamfrø på platen, og bland dette med oljen. Stek i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
I mellomtiden hakker du hasselnøttene
Ta stekeplaten ut av ovnen, ha på hasselnøtter, kokos og sirup, og bland godt, stek videre i 10 minutter til og rør litt innimellom. Ha over på glass med lokk, dette er fint å gi i gave også!