Fritata med kylling og grønnsaker
Har du prøvd fritata? Det er en enkel, velsmakende og billig rett der du også kan bruke eventuelle rester du har i kjøleskapet. Basisen er egg, melk, ost og kokte poteter. Da jeg laget denne fritataen hadde jeg kald kylling og kokte grønnsaker igjen fra søndagsmiddagen. Husk å ikke kaste restene dine, men oppbevar dem i egnet beholder, slik sparer du både penger og miljøet. Om du bruker rester tar denne middagen 15 minutter å lage.
Min fritata:
- 6 egg
- 1/2 dl melk
- 4 store kokte poteter
- 150 gram chevre - all slags ost kan brukes.
- Smør
Ingrediensene du så har i fritataen kan være det meste, pølser, løk, kokte gulrøtter, erter, choritzo etc, jeg hadde:
- 3 kokte gulrøtter
- 1/2 purre
- ca 1 kyllingbryst.
- 1/2 pakke sukkererter
- 2 sjalottløk
Smør en stor stekepanne med litt smør og ha de kokte grønnsakene, potetene i skiver og kylling/pølser/skinke/kjøtt i pannen. Dryss over smuldret ost.
Visp sammen egg og melk og hell det over grønnsaksblandingen.
Sett pannen på middels varme på stekeovnen i 4 - 5 minutter med lokk. Ta av lokket, sett pannen inn i varm ovn (180 grader) og stek videre til fritataen er gylden på toppen.
Serveres med en grønn salat.