Fritata med kylling og grønnsaker

Har du prøvd fritata? Det er en enkel, velsmakende og billig rett der du også kan bruke eventuelle rester du har i kjøleskapet. Basisen er egg, melk, ost og kokte poteter. Da jeg laget denne fritataen  hadde jeg kald kylling og kokte grønnsaker igjen fra søndagsmiddagen. Husk å ikke kaste restene dine, men oppbevar dem i egnet beholder, slik sparer du både penger og miljøet. Om du bruker rester tar denne middagen 15 minutter å lage.

Min fritata:

  • 6 egg
  • 1/2 dl melk
  • 4 store kokte poteter
  • 150 gram chevre - all slags ost kan brukes.
  • Smør

Ingrediensene du så har i fritataen kan være det meste, pølser, løk, kokte gulrøtter, erter, choritzo etc, jeg hadde:

  • 3 kokte gulrøtter
  • 1/2 purre
  • ca 1 kyllingbryst.
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 2 sjalottløk

Smør en stor stekepanne med litt smør og ha de kokte grønnsakene, potetene i skiver og kylling/pølser/skinke/kjøtt i pannen. Dryss over smuldret ost.

Visp sammen egg og melk og hell det over grønnsaksblandingen.

Sett pannen på middels varme på stekeovnen i 4 - 5 minutter med lokk. Ta av lokket, sett pannen inn i varm ovn (180 grader) og stek videre til fritataen er gylden på toppen.

Serveres med en grønn salat.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt