Kylling med sitron og basilikum
Dette retten eksperimenterte jeg meg frem til forleden, og det ble så godt!
Ingredienser 4 - 6 personer:
- 3 økologiske kyllingbryst (bruker du Prior eller Solvinge må du nok ha litt flere kyllingbryst da de er mindre)
- 1/2 potte basilikum
- 1 sitron
- Smør eller rapsolje
- Blandet salat
- 1/2 pakke grønne bønner
- 1/2 paprika
- 6 Cherry tomater
- 1 vårløk
- 2 gulrøtter
- 4 ss olivenolje
- 2 ss balsamico
- 1 ts Dijon sennep
Start med kyllingbrystene; jeg kjøpte marinerte kyllingbryst, men om du ikke gjør det så gnir du dem bare inn med salt og pepper. Stek kyllingbrystene raskt på hver side i litt smør eller rapsolje. Del hvert kyllingbryst i to på tvers, og legg dem i en ildfast form. Klipp basilikumbladene i små biter, legg dem oppå kyllingen, og så tynne skiver av sitron på toppen.
Så langt kan du forberede i forkant, dagen før eller tidligere på dagen. Når du er klar til å spise middag setter du formen inn i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Imens kyllingen steker lager du salaten. Jeg kokte de grønne bønnene i 4 minutter, avkjølte dem og hadde dem i bollen sammen med resten av salatingrediensene. Visp sammen olje, balsamico og sennep og server dette vedsiden av.
Rask og sunn middag på 25 minutter.