Verdens beste og sunneste kyllingrett
Dette er en supergod asiatisk kyllingrett. Jeg serverte kyllingen i salatblader, og kokte også ris til barna ved siden av, da de ikke er så glad i salat. Peanøttsausen har jeg lært å lage av Hanne Paaske, og den er helt fantastisk.
Ingredienser kyllingen:
- 3 store kyllingfileter
- 3 cm finhakket ingefær (jeg river den på rivhjernet)
- 3 finhakkede hvitløksfedd (river disse også på rivhjernet)
- 1/2 finhakket rød chili uten frø
- 4 ss honning
- 2 ss soyasaus
- Litt nøytral olje
Ingredienser peanøttsaus:
- 4 ss grovt peanøttsmør
- 4 ss Hoi Sin Saus
- Saft av 4 lime
- 1 ts sambal olek
- 1 ts revet ingefær
- Soyasaus etter smak
Server også kyllingen med ris, grønn salat og masse koriander.
Bland sammen ingrediensene til kyllingmarinaden i en bolle, skjær kyllingen i i strimler, legg dem i en liten skål og hell marinaden over. La det trekke i minst en time, eller over natten. Dette er altså noe jeg lager kvelden før, eller om morgenen før jobb.
Rør sammen ingrediensene til peanøttsausen
Brun kjøttet i stekepannen, og server sammen med salat, peanøttsaus, koriander og eventuelt kokt ris. Smaker fantastisk!