Tomatpai
Nå på slutten av året er det mye som skjer og mange tilstelninger i forbindelse med skole og barnehage. Ofte blir man bedt om å ha med en rett til buffetbordet, og da er denne oppskriften genial. Oppskriften er nok til en stor langpanne, og den kan forberedes dagen før om man trenger det. Paien passer også godt i andre festlige lag, venninnekvelder etc, og metter mange.
Ingredienser:
- 2 pakker butterdeig, altså 10 plater butterdeig
- 1 glass pesto
- 10 tomater, gjerne forskjellige typer
- 1 mozarella
- 2 beger med feta
- Litt friske urter for eksempel oregano
Kjevle butterdeigen ut og legg den i en langpanne, side om side. Trykk skjøtene på deigen sammen og ha også deig oppover kantene. Smør pesto på paibunnen, del opp tomatene og legg dem i skiver på paien.
Legg ost på paien og stek den i ca 25 minutter på 220 grader.
Pynt paien med litt friske urter og friske cherrytomater før servering.