Restelunsj
Når man har vinterferie, enten det er hjemme, på fjellet eller i utlandet kjøper man ofte ekstra mye og ekstra god mat. Av økonomiske og etiske grunner er det viktig å ikke kaste mat, så da er det fint å lage restelunsj. Dette er noe vi ofte lager hjemme i Oslo i helgene også, for å bruke opp maten vi har i kjøleskapet fra uken.
På vår restelunsj forleden startet jeg med å dele to store tomater i tynne skiver og legge dem på en stekeplate med bakepapir, så hadde jeg på salt, pepper og litt honning og lot dem steke i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Da tomatene var i ovnen laget jeg resten av lunsjen.
På lunsjbordet var det:
- Brød
- Oliven
- Kokte nypoteter
- Smør, salt og pepper
- Fersken og gulrot
- Ovnsbakte tomater
- Mozarella og soltørkede tomater
- Spekepølse
- Serranoskinke
- Stekt choritzo
Vi pyntet med pene servietter og olivengrener, og hadde en veldig hyggelig lunsj