Meatfree Monday - pasta med sopp og pinjekjerner
Denne pastaretten er så god! Barna mine elsker den, og selv om de plukker bort soppen får de (ufrivilig) i seg masse finhakket løk og hvitløk som er i den gode sausen.
Ingredienser:
- Spagetti ( så mye du tror dere vil spise)
- 1 pose pinjekjerner
- 10 champingjoner
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- Ca en pakke krem eller matfløte (jeg bruker alltid kremfløte)
- 1 potte frisk persille
- Salt og pepper
- Smør til steking
Sett vannet på kok til spagettien, og ha litt salt i vannet. Når vannet fosskoker har du i pastaen, og koker etter anvisning på pakken.
Kutt løk og hvitløk i små biter, og stek dem på svak varme i litt smør til de har blitt blanke og myke. Skjær soppen i skiver og stek den sammen med løken, det kan hende du trenger litt mer smør i pannen når du steker soppen. Ha i fløte, ca halve pakken og kok litt inn, spe på med mer fløte om sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Ha pinjekjernene i en annen panne og stek dem til de begynner å "svette" rør hele tiden og pass godt på, for de svir seg fort!
Bland sausen med spagettien, strø pinjekjerner over retten og tilslutt persille. Smaker nydelig!