Kakao cookies

Jeg er ikke så glad i at barna mine spiser mat med tilsetningsstoffer, i kjeks man kjøper i butikken er det palmeolje og e-stoffer, så disse er et bedre alternativ på lørdagskvelden eller når vi skal på tur. Det blir mange kjeks av denne oppskriten (ca 30) men de kan oppbevares lenge hvis man har dem i en tett boks med lokk.

Ingredienser:

  • 250 g smør
  • 2 dl sukker
  • 6 dl hvetemel (jeg bruker bare det fra Kvelde)
  • 5 ss kakao eller oboy
  • 1 ts bakpulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg

Bland sukker og smør i en miksebolle, og ha i de øvrige ingrediensene

Ha røren i en ny ren bolle, og sett den kaldt og tildekket i minst en time

Lag små rundinger av deigen og trykk dem flate på en stekeplate dekket med bakepapir

Sett dem inn i forvarmet ovn 175 grader og stek dem i ca 10 minutter

Avkjøles på platen

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt