Laks med urtelokk og rosmarinpoteter
Vi er veldig glad i laks i min familie, og dette er en god, sunn og velsmakende middag som alle liker.
Ingredienser:
- Små poteter (så mange du tror dere vil spise)
- Laks (så mye du tror dere spiser)
- 2 sitroner
- 1 brokkolihode
- Noen gulrøtter
- 1/2 potte rosmarin
- Olivenolje
- 3 cm fersk parmesan
- 1 potte persille
- Smør
Start med potetene, vask og tørk dem med kjøkkenpapir, og ha dem i en ildfast form sammen med olivenolje og nesten all rosmarinen. Sett dem i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter. Rist litt på ovnen i blant slik at potetene snus.
Legg laksen i en ildfast form, smurt med litt olivenolje. Hakk persille og parmesan, knus det evt i en morter eller kjøkkenmaskin og bre det over laksen. Skjær opp sitronene og ha dem sammen med laksen i formen. Laksen skal i ovnen på 180 grader i ca 12 - 15 minutter, det kommer litt an på hvor tykk filet du bruker.
Skrell og skjær gulrøttene i to på langs, kok dem i ca 10 minutter. De siste 5 minuttene av koketiden har du også i brokkolien.
Når potetene er klare moser du dem lett med gaffel og legger en smørklatt på hver potet. Nam! disse potetene er nydelige å servere til kjøtt også.
Velbekomme