Soyamarinert laks med vietnamesisk nudelsalat

Denne asiatiske lakseoppskriften laget jeg forleden, og det var så godt! Barna elsket laksen og jeg hadde også kokt ris, så de minste spiste ris istedenfor nudelsalaten, men alle spiste fisk og det var det viktigste :-)

Ingredienser 4 personer:

  • 1 laksefilet, for eksempel salma
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss honning
  • 2 cm raspet ingefær

Nudelsalat:

  • 1/2 pakke risnudler
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 rødløk
  • Ca 1 dl grovhakket mynte
  • Ca 1 dl grovhakket koriander
  • 1 dl grovhakkede peanøtter

Saus:

  • 1 lime
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker
  • 1 ss soyasaus eller hoi sin saus

Del laksen i fiskepinnestykker, og legg dem en bolle, rør sammen honning, soyasaus og ingefær og ha marinaden over fisken.

Fisken skal marinere minst en halv time, men den kan gjerne marinere hele dagen mens du er på jobben.

Kok nudlene etter anvisning på pakken og avkjøl dem i kaldt vann. Skjær gulrøtter og løk i tynne strimler og bland det sammen med nudlene. Hakk peanøttene og mynten, og bland alt sammen. Rør sammen ingrediensene til sausen og ha det over salaten. Ha på koriander rett før servering.

Kok også ris hvis dere har lyst på det.

Stek lakseskivene i litt nøytral olje ca 2 minutter på hver side og server sammen med den gode salaten. Sunn og lett start på uken.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt