Brødskiver med godt pålegg

Vi burde invitere oftere, men i en hektisk hverdag med fire barn er jeg ofte så sliten når kvelden og helgen kommer at jeg ikke orker tanken på å lage en treretters til et helt selskap. I det siste året har jeg blitt flinkere til å invitere på et enkelt måltid, og i den forbindelse slår jeg et slag for brødskiva. Bak eller kjøp et godt brød, smør på forskjellig deilig pålegg (eller la gjestene smøre på selv) og inviter til lunsj eller kveldsmat. Her kommer noen forskjellige forslag som jeg håper du vil synes er inspirerende.

Spekeskinke, tomat, mozarallekuler, kvernet pepper, havsalt og basilikum

Spekeskinke, tomat, mozarallekuler, kvernet pepper, havsalt og basilikum

Stekt rød og grønn paprika, fetaost og basilikum

Stekt rød og grønn paprika, fetaost og basilikum

Salami, rødløk, nektarin (eller eple) og mynteblader

Salami, rødløk, nektarin (eller eple) og mynteblader

Ovnsbakt chevre, fiken, balsamico og ristede pinjekjerner

Ovnsbakt chevre, fiken, balsamico og ristede pinjekjerner

Ost, skinke og agurk

Ost, skinke og agurk

Smør, egg og salt

Smør, egg og salt

Mye godt for store og små, og minimalt med oppvask

Mye godt for store og små, og minimalt med oppvask

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt