Flerkorn rundstykker

Disse er supre å bake på en søndag, servere noen til en deilig gryterett og putte resten i fryseren for å sende med i matpakken.

Ingredienser:

  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl rugmel
  • 3 dl grovt mel
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl siktet speltmel
  • Til å strø over: havregryn, sesamfrø og solsikkefrø

Ha gjæren i en bolle, ha på salt, sukker og olivenolje og hell på vannet. Vent 5 minutter med å røre gjæren inn i vannet. Hell på melet og elt deigen sammen. Elt deigen i ca 5 minutter, til den er elastisk. La deigen heve under håndkle i 30 minutter. Rull deigen til en lang pølse og del den i ca 8 - 10 store rundstykker. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter til. Sett ovnen på 225 grader, pensle rundstykkene med vann og ha på frøene. Stek i ca 10 - 12 minutter til de er gylne, følg med underveis, da alle ovner er forskjellige

 

 

Fransk eplekake med eplemos

Hvis du er slik som meg, som sanker, sylter og safter om sommeren og høsten har du sikkert fryseren full av hjemmelaget eplemos. Hvis du ikke har eplemos i fryseren kan du lage selv av epler du finner i butikken nå, eller kjøpe et glass. Denne kaken er så saftig og god!

Ingredienser:

  • 175 gram mykt smør
  • 175 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 gram hvetemel
  • 1 klype salt
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl eplemos (evt 50% eplemos og 50% rabarbrasyltetøy)

Ta ut smøret fra kjøleskapet slik at det blir romtemperert. Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn salt, bakepulver og mel litt av gangen. Bland forsiktig inn eplemosen.

Dekk bunnen av en kakeform med bakepapir og smør kantene med litt mykt smør. Ha kaken over i formen (ca 20 cm form) og stek kaken midt i ovnen på 150 grader i ca 45 minutter. Om kaken virker veldig bløt når du tar den ut stek den 10 - 15 minutter til. Kaken smaker fantastisk med krem eller is til.

 

 

Pavlova

I helgen har den yngste sønnen vår hatt 3 års dag, og vi har hatt store og små gjester på bursdagslunsj. Når vi har slike store selskaper lager jeg alltid Pavlova, både fordi det er så lettvint og fordi nesten alle liker denne kaken.

Ingredienser:

  • 4 eggehviter (romtempererte)
  • 1/2 ts salt
  • 250 gram sukker
  • 2 ts maizena eller potetmel
  • 1 ts hvitvinseddik

Visp eggehvitene stive i en helt ren bakebolle. Det er veldig viktig at det ikke kommer noe plomme i hviten. Rør inn sukkeret når hvitene begynner å bli stive og ha forsiktig i salt, maizena og hvitvineddik tilslutt. Blandingen skal være fast og glatt.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bre bakepapir ut på en ildfast form og legg eggehviteblandingen i en sirkel eller et kvadrat på formen. Skru ned varmen til 140 grader og stek på nederste rille i 1 time. Følg med så marengsen ikke blir brun.

Avkjøl og pynt med krem og bær!

 

 

Karamellisert pannekake kake med blåbær

Nå er vi på fjellet, i går hadde vi gått en tur på 5 timer, og da smakte denne pannekakekaken ekstra godt! Men dette er også en super dessert på en søndag eller en kveld der du vil unne deg noe søtt.

Ingredienser pannekaker:

  • 4 egg
  • 1 ts salt
  • 3 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 2 ss creme fraiche

Ingredienser fyll:

  • Smør
  • Sukker
  • Blåbærsyltetøy
  • Melis

Start med pannekakerøren; visp sammen egg, salt og creme fraiche. Rør så inn melet til du har en klumpfri røre og tilslutt melken. Du kan gjerne la røren stå å svelle på benken i mange timer, jeg laget den før vi skulle ut på tur.

Ta frem to stekepanner. I den ene pannen steker du tynne pannekaker i litt smør, i den andre pannen blander du sammen smør og sukker og smelter det. Jeg blandet ca 2 ss smør og og 2 ss sukker i hver omgang i sukkerpannen og det rakk til to pannekaker før jeg måtte smelte nytt. Når du har stekt en pannekake legger du den på et fint fat, så legger du litt smeltet smør og sukker på pannekaken og så en ny pannekake. Avslutt med en pannekake på toppen uten smør og sukker på. La kaken avkjøle litt, dryss over melis og skjær kaken i kakestykker. Server med syltetøy..... Ahhhhh det ER så godt!

 

 

 

Kjempegode brownies

Nå er det helg og starten på høstferien. I dag skal jeg bake barnas favoritt brownies, og disse skal vi kose oss med på fjellet i dagene som kommer. Oppskriften er stor, så disse er også supre å bake hvis man skal ha selskap

Dette er ikke hverdagskost for disse browniesene er veldig søte, men det er kanskje derfor de smaker så godt.......

Browniene er veldig lette å lage, men de krever litt planlegging for de skal lages dagen før man kan spise dem.

Ingredienser:

  • 10 egg
  • 1 kg sukker
  • 400 gram smør
  • 300 gram melkesjokolade
  • 4 ts vaniljesukker
  • 6 dl hvetemel

Visp eggene lett i en bolle og bland inn sukkeret. Smelt smør forsiktig i en kasserolle og ha i sjokoladen i i små biter, rør til smør og sjokolade er helt smeltet. Bland sjokoladesmøret og vaniljesukkeret i eggeblandingen og ha i siktet mel. Bland alt sammen godt til du har en slett røre.

Du trenger ikke kjøkkenmaskin, en liten hjelper holder lenge.....

Hell røren i langpanne med bakepapir. Jeg bruker en stor langpanne jeg har kjøpt på IKEA som er litt mindre enn stekeovnen, og har høye kanter. Stek nederst i ovnen på 180 grader i 1 time. Avkjøles et døgn i kjøleskap. Skjær av kantene og del kaken opp i ruter.

Eplegrøt

Denne desserten lager jeg mange ganger i uken i eplesesongen. Det er virkelig verdens enkleste dessert og den smaker så godt med norske epler på høsten. Jeg lager den aldri ellers i året, bare med de litt sure norske eplene i august, september og oktober.

Ingredienser 4 personer:

  • 6 epler
  • 1/2 dl vann
  • 3 ss sukker
  • Litt sukker til å strø på etterpå
  • Litt kanel til å strø på etterpå
  • Kremfløte eller en blanding av fløte og melk

Skrell eplene og skjær dem i ca 2 cm store biter. Ha dem i en gryte sammen med vannet og 3 ss sukker. Kok til eplene er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Du skal ikke lage eplemos! Rør ofte slik at epleblandingen ikke svir seg.

Server med sukker, kanel og fløte. Mmmmmmm

Verdens beste loff

Verdens beste loff er også verdens letteste loff! Den trenger bare å røres sammen og holder seg fersk i 3 dager. Denne serverer jeg ofte til supper eller lasagne - og noen ganger til frokost i helgene.

Ingredienser:

  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 4 dl lunkent vann
  • 8 dl hvetemel, jeg bruker siktet hvetemel fra Kvelde eller siktet speltmel

Ha tørrgjær, salt og honning i en bolle og hell på lunkent vann. La blandingen hvile litt og rør så til gjæren er oppløst. Ha i hvetemelet og rør deigen raskt sammen, og la den heve i bollen under klede i ca 1 time.

Smør en brødform med litt smør og hell røren i formen. La deigen heve uten klede til du har varmet opp ovnen til 250 grader. Stek brødet på 250 grader i 15 minutter, og sett så ned varmen 120 grader og stek brødet videre i 30 minutter. Avkjøl brødet på rist og server med godt smør.

 

 

Focaccia med rosmarin og tomater

I går hadde jeg venninneklubben på middag, og da laget jeg denne kjempegode focacciaen til suppen jeg serverte.

Oppskriften hadde jeg revet ut fra et blad for lenge siden, og nå fikk jeg endelig bruk for den. Dette er den stor foccacia som passer bra når du skal ha mange gjester eller til et koldtbord.

ingredienser:

  • 8 dl lunkent vann
  • 50 gram gjær tørrgjær
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 15 dl hvetemel

Ingredienser topping:

  • Olivenolje
  • Havsalt
  • Små klasetomater
  • Frisk rosmarin

Løs gjæren opp i lunkent vann, tilsett oljen, salt og sukker. Elt inn hvetemelet. Deigen skal ha en klissete konsistens. Hev deigen i ca 30 minutter.

Hell deigen over i en form dekket med bakepapir - ca 20x30 cm. Klapp ut deigen til den fyller ut formen. La den etterheve 30 minutter, uten klede. Forvarm ovnen til 200 grader. Lag små hull i deigen og fyll hullene med olivenolje og flaksalt. Dytt noen kvister med tomater litt ned i deigen og strø over frisk rosmarin. Stek foccaciaen på nederste rille i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.

Hjemmelaget sjokolademousse

Denne sjokolademoussen har mannen min laget så mange ganger, at her i huset kaller vi den "Bjarnes sjokolademousse". Men egentlig er dette en oppskrift fra en av mine favorittkokebøker "Sesonger" av Sonja Lee. Denne må du prøve til søndagsdessert eller om dere skal ha gjester.

Ingredienser ca 8 små former:

  • 400 gram kokesjokolade
  • 125 gram smør
  • 20 gram sukker
  • 6 egg

Del eggene - ha plommene i en skål, og hvitene i en annen. Det er viktig at det ikke kommer noe plomme i eggehviteskålen. Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett smøret i den varme sjokoladen og la det smelte. Bland eggeplommene med sjokolademassen. Pisk eggehvitene i en bolle til de blir helt stive, tilsett sukkeret på slutten. Bland forsiktig inn litt og litt av eggehviteblandingen i sjokolademassen. Når alt er blandet fordeles det i porsjonsformer. La formene stå i kjøleskapet i minst en time.

Pynt eventuelt med litt bær og melis på toppen.

Verdens aller beste plommekake - helt sant!

Denne kaken ER så god, og jeg baker den alltid på høsten når det er norsk plommesesong. Vi har akkurat flyttet, og da skjønte at jeg hadde mistet kakeoppskriften i flyttelasset begynte jeg nesten å gråte. Heldigvis hadde min venninne Samantha fått oppskriften av meg en gang, så hun hadde den. Phu!

Ingredienser:

  • 175 gram smør
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ts bakepulver
  • Ca 15 plommer

Sett ovnen på 180 grader

Vask plommene, tørk dem og del hver plomme i to. Fjern stenen i plommene. Ha bakepapir i en bakeform og legg plommene i formen med skinnsiden ned. Smelt smøret på svak varme, ha det så over i en kjøkkenmaskin og bland smøret med sukkeret. Ha vispen på laveste hastighet og rør inn et og et egg. Ha så i resten av det tørre og rør alt lett sammen, røren skal ikke være for fast! Hell blandingen over plommene, og stek kaken på 180 grader i 40 - 50 minutter, kanskje opp til en time, sjekk underveis.

La kaken hvile litt og snu den så opp ned på et kakefat slik at plommene kommer øverst.

Server kaken med nypisket krem eller vaniljeis.

 

 

Bløtkake!

Nå er vi på fjellet, og det er så deilig! I helgen har mannen min bursdag og da skal jeg bake bløtkake, for det er hans favoritt. Jeg varierer toppingen etter sesong, nå som vi er på fjellet kommer jeg til å pynte med blåbær og multer om vi finner det, men inni kaken må det alltid være bringebærkrem, for det elsker Bjarne.

Oppskriften på sukkerbrødet har jeg fått av tante Lina på Senja :-)

Ingredienser sukkerbrød:

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver

Tilbehør:

  • 2 pakker kremfløte
  • 1 kurv ferske bringebær
  • 4 ss sukker
  • Pynt oppå kaken kan være jordbær, bringebær, blåbær, multer, kiwi, pasjonsfrukt etc

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett mel, potetmel og bakepulver og rør til du har en jevn røre. Ha bakepapir i en springform og smør kantene med litt smør. Hell kakerøren i formen og stek på 200 grader i 25 - 30 minutter - følg med, alle ovner er forskjellige.

La kaken hvile litt i formen etter at du har tatt den ut, og avkjøl den så på rist.

Del kaken i to og legg den nederste delen på et kakefat. Dynk kaken med litt melk. Visp den ene pakken med fløte og 2 ss sukker, når fløten har blitt krem blander du den forsiktig sammen med bringebærene. Legg bringebærkremen inni kaken, og legg den øverste delen på kaken. Hit kan du forberede i forkant.

Rett før servering pisker du den andre kremfløten til krem sammen med 2 ss sukker, og så kler du kaken med krem. Pynt med frukt og/eller bær.

Mormors lapper

En måned hver sommer hele barndommen var jeg hos mormor og morfar i Sauda. Da ferien i Sauda var over var jeg alltid litt lei meg, for selv om vi som regel skulle videre på eventyr i utlandet, var det i Sauda jeg trivdes aller best. Der var dagene stort sett like; jeg lekte med kusinene mine, hjalp mormor med å plukke bær og frukt i bakhagen, "kjøpte" is av morfar i isboden han laget i kjelleren på varme dager, og badet i sjøen. En stor del av dagen dreide seg også om mat. Først var det alltid en stor frokost, og jeg fikk smør i det bløtkokte egget av morfar for å "fete meg opp" (det er fortsatt noe av det beste jeg vet). Etter noen timer var det en enkel lunsj og kl 16 var det middag, alltid med to eller tre retter, mormor var en fantastisk kokk! Men dagens høydepunkt var allikevel kaffe kl 18. Da laget mormor noe "godt til kaffien" som hun kalte det, og så spilte vi kort. Som regel laget hun sprø vafler med hjemmelaget syltetøy, noen ganger var det kake, men aller best likte jeg når hun laget lapper. Da laget hun røren etter frokost og lot den stå på benken hele dagen. Når jeg lager disse lappene synes jeg også de blir aller best om røren får stå noen timer før du begynner å steke.

Ingredienser (ca 20 lapper)

  • 5 egg
  • 2 gammeldagse kaffekopper med sukker (sånne små runde med hank). Dersom du ikke har en sånn kopp tar du ca 380 gram sukker
  • 1 liter hvetemel
  • 1 liter kulturmelk
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 ts hjortetakksalt
  • 1 toppet ts natron
  • 250 gram smeltet smør + smør til steking

Lag eggedosis av sukker og egg. Jeg lager den i en kjøkkenmaskin og blander så inn vekselvis kulturmelk og mel. Så blander jeg salt, hjortetakksalt og natron sammen i en kopp, og har det i røren. Tilslutt rører du inn det smeltede smøret.

Stek lappene i smør og avkjøl på rist. Server med seterrømme og syltetøy.

Squashmuffins til skolematen

Nå er det august, og hagen vår flommer over av squash.... Jeg og mannen min er veldig glad i det, men barna elsker ikke denne grønnsaken. Trikset for å få dem til å spise squash er å ha raspet squash i muffinsrøren, disse muffinsene er både sunne, saftige og gode, så dem sender jeg med i matpakken for litt ekstra energi. Jeg fjerner skallet på squashen før jeg har den i røren, for de ville nok ikke spist muffins med grønne prikker.....

Ingredienser:

Nok til ca 12 muffins

  • 1 egg
  • 1 squash
  • 125 gram smør
  • 4 dl siktet speltmel
  • 1 dl sukker
  • 2 dl rømme eller creme fraiche
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss kanel
  • 2 ts bakepulver

Sett ovnen på 180 grader

Smelt smøret og sett det til side.

Skrell squashen med en gulrotskreller og rasp den, du kan raspe den på den store eller lille delen av rivjernet, det spiller ingen rolle.

Bland sammen mel, sukker, kanel og bakepulver i en bolle. Rør inn det smeltede smøret, creme fraiche, melk og egg i røren og bland forsiktig sammen. Ha så i squashen og bland en gang til.

Fordel røren i muffinsformer, jeg bruker et muffinsbrett fra Ikea som jeg har papirformer oppi. Stek i ca 20 minutter, men følg med, for alle ovner er forskjellige!

 

Det perfekte ostefatet

Den beste og enkleste desserten jeg vet er et ostefat, og det er fint å forberede i forkant, da osten helst skal være romtemperert. Når du serverer ost til dessert må du servere den med bær og nøtter, grønnsaker passer ikke til dessert :-)

På dette ostefatet serverte jeg en Brie med litt honning på, en Chevre og en mild blåmuggost. Jeg hadde også druer, jordbær, blåbær, kjeks og pekannøtter på fatet.

Bjarnes skoleboller

Mannen min er skikkelig flink til å bake, han baker både brød og boller til familiens store glede, her er oppskriften på skoleboller, og de er legendariske (som barna sier)

Ingredienser:

  • 2 pakker tørrgjær
  • 150 gram smør
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 og 1/2 dl melk
  • 9 dl hvetemel
  • Egg til pensling
  • Kokosmasse
  • Melis til glasur
  • 1 pakke Piano vaniljekrem

Varm opp melken til 37 grader, ha gjæren i melken og rør rundt, la røren hvile i 5 minutter. Bland sammen 2/3 av melet, bakepulver, sukker og salt og smuldre smøret i deigen. Ha dette sammen med melkeblandingen og elt godt. Spe på med mer mel til du har en smidig deig.

Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse ca 40 minutter. Hell deigen ut på et melet kjøkkenbenk, rull den til en pølse og del til ca 15 emner. Rull dem til boller som du klemmer litt flate og legger over på en stekeplate med bakepapir. La en grop i midten av hver bolle, og fyll gropen med vaniljekrem. La bollene etterheve i ca 20 minutter (uten klede). Pensle dem med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 225 grader i 12 - 15 minutter. Følg med! Alle ovner er forskjellige.

La bollene avkjøle litt. Rør sammen melis og vann til du får en fin glasur, smør bollene med glasuren, og ha på masse kokos.

Småloff

Denne oppskriften er nok til 6 småloff, supert å bake hvis du skal ha gjester og servere skalldyr, eller til et koldtbord.

Ingredienser:

  • 16 dl hvetemel (jeg liker å bruke økologisk mel fra Holle eller Kvelde, disse meltypene er ikke kjemisk fremstilt, og er mye bedre for magen)
  • 1 pk tørrgjær
  • 3 ts salt
  • 2 ts sukker
  • Ca 9 dl lunkent vann

Bland sammen mel, salt, sukker og gjær. Ha i lunkent vann (jeg må innrømme at jeg alltid tapper lunkent vann fra springen istedenfor å varme det opp på komfyren) begynn med 8 dl og tilsett enda en desiliter hvis deigen blir for tørr. Elt deigen godt, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Hvis du skal elte for hånd, så samle først deigen i bollen og ha den etterpå på kjøkkenbenken hvor du elter videre.

Når deigen er ferdig eltet dekker du bollen med et kjøkkenhåndkle, la den heve i ca 1 time.

Ha litt mel på benken, del deigen i 6 emner og form hvert emne til en pølse. Legg dem på en plate med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter.

Stekes på 220 grader i 15 - 20 minutter, følg med slik at de ikke blir for brune. Avkjøles på rist.

Brødene smaker best nybakt, men kan også fryses hvis man ikke får brukt alle på en gang.

Grytebrød

Jeg har bakt grytebrød i mange år, alltid etter den samme oppskriften. Det veldig enkelt brød å bake hvis du skal ha gjester (krever bare at du setter av litt tid kvelden før), eller sett deigen fredag kveld og ha nybakt brød lørdag morgen. Hvis du begynner å bake grytebrød vil du bli overrasket over hvor lett det er, og hvor godt det smaker! Ønsker du variasjon fra mitt grytebrødet kan du sjekke bloggen matpaabordet.no eller kjøpe boken Eltefrie brød og himmelske kaker av Ina Janine Johnsen, der vil du finne masse inspirasjon! Min oppskrift er ikke fra hennes bok, den har jeg fått av mormor i sin tid.

Ingredienser:

  • 300 gram hvetemel
  • 125 gram speltmel
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts tørrgjær

Jeg bruker alltid melet fra Kvelde og Holli når jeg baker, den ene sønnen min tåler ikke så godt vanlig hvetemel, men dette melet reagerer han ikke på.

Bland sammen mel, salt og tørrgjær og ha i vannet (NB vannet skal være kaldt). Rør sammen deigen og la den stå tildekket på benken i minst 12 timer.

Når du er klar til å bake ut brødet setter du en gryte med lokk inn i kald ovn. Varm opp ovnen til 250 grader. Ha litt mel på benken og hell ut deigen, brett sidene sammen slik at du får et ganske rundt brød. La deigen hvile på benken mens ovnen blir varm. Når ovnen er varm tar du ut gryten, ha i deigen (du trenger ikke å smøre gryten) sett på lokket igjen og sett gryten inn i den varme ovnen. Stek i 30 minutter.

Smaker kjempegodt!

Gresk focaccia

Jeg elsker focaccia, det er det aller beste brødet jeg vet. Jeg laget denne varianten til søndagsmiddag i dag, og det ble så godt. Jeg serverte brødet med lasagne og salat, og masse smør på brødet!

  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann (jeg bruker vann fra springen)
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • En rødløk
  • Et glass sorte oliven uten sten
  • Olivenolje og flaksalt til å strø over før steking.

Ha gjæren i en bolle og ha på salt, honning og olje (NB oljen må ha romtemperatur). Hell på vannet, rør sammen og ha så i melet. Rør sammen til en smidig deig. La deigen heve under håndkle i ca 40 minutter. Smør en form (jeg brukte en 22 diameter kakeform med bakepapir) og hell deigen i formen. La den etterheve i 30 minutter. Stikk oliven ned i deigen og lag også små hull med fingrene dine. Ringle over litt olivenolje, strø på flaksalt og legg på rødløk i tynne skiver.

Stek ved 220 grader i ca 10 - 15 minutter til brødet er gyldent.

Minimarengs med is og bær

På lørdag laget vi indrefilet med fritter og bernaise, og når man lager bernaise får man eggehviter til overs. Nesten alltid når vi har eggehviter til overs lager vi marengs, for det elsker barna. I går laget vi en deilig dessert med minimarengs, is og bær, oppskrift får du her:

Ingredienser:

  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 1 ts maizena
  • 1 ts hvitvinseddik

Sett ovnen på 150 grader

Visp eggehvitene på lav hastighet i en helt ren, tørr bolle. Visp litt raskere etter hvert, når eggehvitene danner hvite myke topper har du i sukkeret litt etter litt, og så maizena og eddik. Blandingen skal bli glatt og blank.

Ha massen i en sprøytepose og klem ut små pletter. Sett marengsene inn i ovnen og skru umiddelbart varmen ned til 100 grader. Stek i 1 time, skru av varmen, og om du har tid lar du marengsen stå i ovnene og tørke over natten.

Server med vaniljeis og bringebær. En annen variant er med sjokoladeis og bjørnebær. Krem er også godt til.

 

 

 

Verdens beste fruktkake

Basisen i denne kaken er et slags sukkerbrød, og man kan ha i den frukten man vil i kaken. Dette blir en stor kake, så den er super å servere i selskap

Ingredienser (nok til en stor langpanne)

  • 4 egg
  • 400 gram sukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 1 dl fløte
  • 1 ss cremefraiche
  • 2 ts bakepulver
  • 300 gram hvetemel

Pisk sukker og egg til eggedosis og bland i resten av ingrediensene. Smør en dyp langpanne med litt smør, eller legg i bakepapir og hell i røren. Da jeg laget kaken i går kveld brukte jeg epler, nektariner, gule plommer og aprikos. Vask og skjær frukten i skiver, ta av skallet på eplene. Jeg la hver frukt separat slik at alle kan velge sin favoritt.

Stekes på 200 grader i 40 minutter, og smaker så godt sammen med en kopp te.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt